Uw erkende vastgoed makelaar en uw partner voor alle werkzaamheden aan uw huis, voor investeringen en vakantie in zuidelijk Transdanubië, de zonnige thermaal- en vakantiestreek van Hongarije
                 
   
   
Wijngod Baccus moet zeer van het land van de Hongaren houden. Hij heeft Hongarije gezegend met vele verscheidene gronden en de zo noodzakelijke zon. Dankzij deze gaven is hier sinds eeuwen een rijke wijncultuur te vinden.

Het waren - natuurlijk - weer eens de oude Romeinen die de wijn in het Pannonische bassin meebrachten. Alle hier doortrekkende volkeren hebben de wijn gecultiveerd en tijdens de bezetting van het land door de Hongaren 896 heeft koning Árpád de beroemde wijngaarden van Tokaj aan verdiende medestrijders geschonken. Vele eeuwen later betitelde de Franse Zonnekoning Louis XIV precies deze wijn de titel "Wijn van de koningen - koning der wijnen". Héél Europa hield toen al van de bijzondere wijn uit Hongarije.

Hongarije heeft 22 verscheidene wijn aanbouw gebieden, waarin de meest uiteenlopende soorten wijn worden geproduceerd. Verscheidene druiven worden aangebouwd en de diverse plaatsen zijn zo goed voor een groot aantal van wijnen Bezoek toch met ons de aanbouwgebieden van het zuidelijke Transdanubië.

Balaton noordoever

Badacsony

Hier groeien de vurige wijnen van de uitgedoofde vulkaan. De zuidelijke hellingen dalen af tot aan het Balatonmeer. De wijnen zijn vurig, rijk aan smaak en van edele zuur. In goede jaren bevatten de wijnen een hoge natuurlijke aandeel suiker. Hoofdzakelijk worden hier Olazrizling, Szürkebarát en Kéknyelü aangeplant.

Balatonmellék

Beďnvloed van de grond van het vroegere overstromingsland van het kali bassin en de omringende bergen van vulkanische oorsprong worden het smaakvolle wijnen gecultiveerd. Ze hebben een hoge aandeel van zuur en een smakelijk bouquet. Hun zwaarte ten spijt zijn ze over het algemeen zeer elegant. Hier vinden wij Olaszrizling, Riszlingzilváni, Chardonnay, en Zöldveltelini.

Balatonfüred - Csopak

Hier bevinden wij ons in een van de oudste wijnbouwgebieden van Hongarije. De rode grond zorgt voor vurige wijnen. Het gebied bezit een zeer goed ecologisch evenwicht. Hoofdzakelijk wordt hier Olazrizling verbouwd, maar het schiereiland Tihany is bekend om zijn rode wijnen. Deze zijn zwaar, maar bijzonder door hun aroma en prikkelende zuur. De witte wijnen bezitten een lichte amandel smaak.

Somogy

Zuidbalaton

Sinds de wijnbouw van deze streek door luizen nagenoeg vernietigd was heeft men hier een nieuwe en bloeiende cultuur gesticht. Er is een brede variatie van kwalitatief hoogwaardige wijnen, die rijk aan smaak en aroma zijn en bovendien buitengewoon elegant zijn. Olaszrizling, Chardonnay, Királyleányka, Rajnai, Rizling, Muscat Ottonel, Kékfrankos en Cabernet Sauvignon zijn hier vertegenwoordigd.

Tolna

Szekszárd

In deze mediterraan aandoende streek worden buitengewoon smakelijke wijnen geproduceerd. De wijnen hebben een mooie kleur, bezitten vuur, maar zijn toch zachtaardig van karakter. Het Szekszarder stierenbloed is een van de besten wijnen van de regio. Vroeger werd vooral Kakarda aangeplant, maar vandaag zijn Kékfrankos, Cabernet Franc en Merlot sterk vertegenwoordigd.

Tolna

Hier worden kwalitatief goede en smakelijke wijnen geproduceerd. Ze hebben een frisse, vruchtige smaak en bezitten een lichte karakter. Wij vinden hier een breed spectrum van Olaszrizling, Chardonnay, Tramini, Zöldveltelini en Sauvignon Blanc.

Baranya

Mecsekalja

Op de heuvels van deze gebieden werden goede druiven aangeplant, waarvan een kruidige wijn wordt gemaakt. Er is bijna al sprake van een mediterraan klimaat. Vroeger werd hier vooral een uitstekende Kakarda gewonnen. Vandaag zijn echter de witte wijnen beter vertegenwoordigd. Over het algemeen zijn ze zacht, bezitten een vol aroma en smaak. De hier voorkomende druiven zijn vooral Olaszrizling, Chardonnay en Cirfandli.

Villány - Siklós


In de streek van Villány worden beroemde rode wijnen aangebouwd, de vurige wijnen van de duivel. Het mediterrane klimaat laat lekkere Bordeauxachtige, zware rode wijnen ontstaan. Hier worden nog steeds voornamelijk houten wijnvaten gebruikt, wat de rijke smaak en de kwaliteit alleen maar ten goede komt. In de buurt van Siklós vinden wij witte wijnen van goede kwaliteit. Deze bezitten een natuurlijke zoete. Overwegend worden hier Olaszrizling, Kékoportó, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Hárslevelü aangeplant.

Egészségedre - op je gezondheid!
       
Hongarije   geschiedenis   beroemde Hongaren   thermale baden
       
Balatonmeer   Baranya  Somogy   Tolna
        
keuken   wijn     
       

 

 

Magyar Kúria Real Estate Limited met kantoor in Várong, in de buurt van het thermaalbad Igal in Hongarije, is niet uitsluitend erkend makelaarskantoor, maar ziet zichzelf vooral ook als servicebedrijf rondom het onderwerp vastgoed, wees het gebruikt of voor het nieuw bouwen van uw woning, op uw eigen bouwgrond of een door ons bemiddeld grondstuk, als vakantiehuis, net zo als voor woondoeleinden. Behalve een huis in de toeristische centra, zoals bij voorbeeld Siófok aan het Balatonmeer kunnen wij u uw eigen boerderij in voor het dorpstoerisme interessante plaatsen aanbieden, net zo als een stadswoning in Kaposvár, Pécs of andere steden. Wij helpen u bij uw kuur of vakantie en ook als u wilt investeren tussen Balaton en Drava, wij werken voor u in de komitaten Somogy, Tolna en Baranya. Voor alle vragen kunt u contact opnemen met onze klantendienst.