Uw erkende vastgoed makelaar en uw partner voor alle werkzaamheden aan uw huis, voor investeringen en vakantie in zuidelijk Transdanubië, de zonnige thermaal- en vakantiestreek van Hongarije
                 
   
   
Hongarije en eten
 
Hongarije is een land waar eten van zeer groot belang is. De Hongaarse keuken is beroemd voor haar soepen en visgerechten, terwijl goulash in het buitenland het synoniem voor Hongaarse keuken is. Maar wie ergens in een restaurant gewoonweg gulyás besteld zal verbaasd zijn, want hij zal een vleessoep krijgen. Het overal ter wereld als goulash bekende gerecht heet in het land van herkomst pörkölt. Maar pörkölt is in tal van versies te verkrijgen, met vlees van varkens, runderen of kalveren, maar juist ook van herten. Twee zeer verscheidende variaties hebben wij voor u uitgezocht en als recept gepresenteerd.
 
Een goede maaltijd kan men bijna overal krijgen. De restaurants van de bovenste categorie zijn echter niet per se beter dan de kleine Csárda langs de weg. Juist hier vindt men vaak de smakelijke regionale keuken, die van geëngageerde koks vers wordt bereid. Maar als overal ter wereld is de beste keuken nog steeds door aanbevelingen te vinden.
 
Recepten van de Hongaarse keuken
 
Over de regionaal gevarieerde Hongaarse keuken kan men vele boeken schrijven. Aan deze plaats willen wij u enkele typische gerechten presenteren, die heel smakelijk zijn en toch van iedereen makkelijk kunnen worden bereid.
     
Soepen
Aardappelensoep Aardappelensoep
Halászlé - vissoep Halászlé - vissoep
Voorgerechten
Gebakken schaapenkaas Gebakken schaapenkaas
Gevulde paddenstoelen met Egri saus Gevulde paddenstoelen met Egri saus
Hoofdgerechten
Debrecens gestoofd vlees Debrecens gestoofd vlees
Lecsó Lecsó
Paprika roulades Paprika roulades
Kip-paprika-pan Kip-paprika-pan
Szegeds goulash Szegeds goulash
Szekszards gevulde snoek Szekszards gevulde snoek
Desserts
Schomlauer Nockerln Schomlauer Nockerln
Dobos tart Dobos tart
Recepten uit Restaurant "Gundel"
In de eerste jaren van de afgelopen eeuw creëerde de geniale kok Károly Gundel in Boedapest in het restaurant dat zijn eigen naam draagt diverse verrukkelijke gerechten. Wie de buitengewone keuken van het Gundel durft te kopieren vindt hier enkele buitengewone recepten:
Csekonics salade Csekonics salade
Pörkölt van kalfsvlees Pörkölt van kalfsvlees
Over kersenhout gerokt ganzenlever Over kersenhout gerokt ganzenlever
Paprikakip in de proviandbuidel van de rijke man Paprikakip in de proviandbuidel van de rijke man
Deze recepten zijn afkomstig uit het restaurant
Gundel Gundel Restaurant
H-1146 Budapest
Állatkerti út 2.
Telefon: 0036 1  468-40-40
Telefax: 0036 1  363-19-17
       
Hongarije   geschiedenis   beroemde Hongaren   thermale baden
       
Balatonmeer   Baranya  Somogy   Tolna
        
keuken   wijn     
       

 

 

Magyar Kúria Real Estate Limited met kantoor in Várong, in de buurt van het thermaalbad Igal in Hongarije, is niet uitsluitend erkend makelaarskantoor, maar ziet zichzelf vooral ook als servicebedrijf rondom het onderwerp vastgoed, wees het gebruikt of voor het nieuw bouwen van uw woning, op uw eigen bouwgrond of een door ons bemiddeld grondstuk, als vakantiehuis, net zo als voor woondoeleinden. Behalve een huis in de toeristische centra, zoals bij voorbeeld Siófok aan het Balatonmeer kunnen wij u uw eigen boerderij in voor het dorpstoerisme interessante plaatsen aanbieden, net zo als een stadswoning in Kaposvár, Pécs of andere steden. Wij helpen u bij uw kuur of vakantie en ook als u wilt investeren tussen Balaton en Drava, wij werken voor u in de komitaten Somogy, Tolna en Baranya. Voor alle vragen kunt u contact opnemen met onze klantendienst.