Uw erkende vastgoed makelaar en uw partner voor alle werkzaamheden aan uw huis, voor investeringen en vakantie in zuidelijk Transdanubië, de zonnige thermaal- en vakantiestreek van Hongarije
                 
   
   
Klik op een foto om deze foto groter te zien
Vakantieland Hongarije

Als wij aan Hongarije denken, dan denken wij meteen aan het Balatonmeer, Budapest en de Puszta. Maar Hongarije is zó veel meer.

Juist de streken ten zuiden van het Balatonmeer zijn zo afwisselend als men het maar kan voorstellen. Alle paar kilometer wisselt het landschap. De heuvels en vlakke streken langs het meer worden afgelost door verre wijnbergen, de heuvels worden steiler en hier beginnen de thermale bronnen met uitstekend geneeskrachtig water veel leiden te linderen. Over de hoogtes heen volgt een meer vlak, waterrijk landschap, die bekend staat om het rijkdom aan ooievaars. Een stukje verder ligt het riviertje Kapos met twee grotere steden, waaronder Kaposvár met zijn culturele aanbod. Al aan de rand van de stad stijgen weer heuvels op, die met een klap in het Mecsek gebergte veranderen. Ten zuiden van de bergen ligt dan het zuidelijke metropool Pécs aan de rand van de vlakte, die dan door de alpenrivier Drava met de nationale park Duna Drava aan de grens met Kroatië het landschap aan het uiterst zuidelijke punt van Hongarije afsluit. Iets meer naar de Donau liggen dan de heerlijke wijnbergen van Villány en het pittoreske stadje Mohács, dat zo een beduidende rol in de Hongaarse geschiedenis speelde. Stroomopwaarts komen wij langs de wijnbergen, die het oostelijke einde van het Mecsek gebergte vormen, op het punt waar de bergen de voeten in de Donau baden. Een stukje verderop ligt Szekszárd, de hoofdstad van Tolna en een verder cultureel centrum van de regio. Op onze weg terug naar de badplaatsen aan het Balatonmeer komen wij opnieuw door vele wijnbergen, bossen en diverse thermale badplaatsen.
 

Uitzicht over het Balatonmeer Szekszárd In de bossen bij Tamási Kaposvár, leeuwenapotheek thermaal bad in Igal Villány

 

Het gebied is verhoudingsgewijs klein, hier wonen maar wijnig mensen en toch wisselen vergezichten met natuurschoon in vele beschermde natuurgebieden en een nationaal park langs de grootste rivieren met interessante steden met adembenemende architectuur, nationale gedenkplaatsen en piepkleine dorpjes met een eenmalige landelijke charme elkaar afHet gebied is verhoudingsgewijs klein, hier wonen maar wijnig mensen en toch wisselen vergezichten met natuurschoon in vele beschermde natuurgebieden en een nationaal park langs de grootste rivieren met interessante steden met adembenemende architectuur, nationale gedenkplaatsen en piepkleine dorpjes met een eenmalige landelijke charme elkaar af.

Ontdek deze eenmalige streek samen met ons:

       
Hongarije   geschiedenis   beroemde Hongaren   thermale baden
       
Balatonmeer   Baranya  Somogy   Tolna
        
keuken   wijn     
       
 
 

Magyar Kúria Real Estate Limited met kantoor in Várong, in de buurt van het thermaalbad Igal in Hongarije, is niet uitsluitend erkend makelaarskantoor, maar ziet zichzelf vooral ook als servicebedrijf rondom het onderwerp vastgoed, wees het gebruikt of voor het nieuw bouwen van uw woning, op uw eigen bouwgrond of een door ons bemiddeld grondstuk, als vakantiehuis, net zo als voor woondoeleinden. Behalve een huis in de toeristische centra, zoals bij voorbeeld Siófok aan het Balatonmeer kunnen wij u uw eigen boerderij in voor het dorpstoerisme interessante plaatsen aanbieden, net zo als een stadswoning in Kaposvár, Pécs of andere steden. Wij helpen u bij uw kuur of vakantie en ook als u wilt investeren tussen Balaton en Drava, wij werken voor u in de komitaten Somogy, Tolna en Baranya. Voor alle vragen kunt u contact opnemen met onze klantendienst.